Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Búbos hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 2 üveg gomba
  • 25 dkg margarin
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • örölt bors

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit félretesszük pihenni. Közben az apróra vágott vöröshagymát margarinnal üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt gombát és körülbelül 1 dl vizet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.

Ezután a megmaradt margarinnal kisütjük a húst, majd a kisült szeleteket egy tepsibe helyezzük. A párolt gombából egy adagot halmozunk a húsokra, majd tejföllel megkenjük őket, és reszelt sajtot szórunk a tetejükre. Ha még van egy kis maradék margarinunk, azt is önthetjük a húsok alá.

Előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad a tetején. Burgonyapürével tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/bubos-hus/