Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Budapest szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg karaj
  • 500 g konzerv borsó
  • 500 g szeletelt gomba
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 szelet bacon
  • 1 paradicsom
  • 0,5 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só
  • bors
Budapest szelet

Elkészítése

A karajt felszeleteljük, (én picit átklopfoltam mert így hamarabb megsül és omlósabb lesz a hús.) Megsózzuk és jól beborsozzuk őket.

Felforrósított olajban közepes lángon megsütjük a hússzeleteket,a mikor kész kiszedjük és félre rakjuk őket. A megmaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A bacon szalonnát, gombát is hozzáadjuk. Pirospaprikával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Pici vizel felöntjük. Amíg készül az étel folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy jó kis szaftja legyen.

Amikor a gomba félig megpuhult hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat és a paradicsomot. Amikor a máj is megfőtt hozzáöntjük a borsót. Pár percig főzzük még a borsóval. Főt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/budapest-szelet/