Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bújtatott pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A húshoz

  • 0,5 kg sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 evőkanál víz
  • csipet fűszerpaprika
  • köménymag
  • bors
  • só
  • 1 darab paradicsom (szeletelt)
  • 1 darab paprika (szeletelt)
  • 2 evőkanál vaj (darabok a tetejére)

A krumplipüréhez

  • 1 kg burgonya
  • 250 ml tej
  • 100 g vaj
  • só

Elkészítése

A kockára vágott hagymát megpirítjuk a zsíron, majd pirospaprikával meghintjük és pici vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a szelet paradicsomot és a paprikát (vagy kész lecsót).

Rátesszük a darabolt lapockát, megpörköljük, befűszerezzük, majd lassú tűzön megpároljuk.

Elkészítjük a burgonyapürét. Összetörjük a megfőtt krumplit, vajat és forralt tejet adunk hozzá, majd jól kikeverjük.

Beleterítjük a püré felét egy zsírozott, kisebb tepsibe. Erre tesszük a pörköltünket, majd betakarjuk a maradék pürénkkel.

Vajdarabkákat dobunk rá és forró sütőbe toljuk. 200 fokon kicsit megpirítjuk a tetejét. Savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/bujtatott-porkolt-2/