Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundában sült sajtos hústekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab zsemle
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 evőkanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • só
  • bors

Bundához

  • 2 tojás
  • 0,5 kávéskanál só
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 dl tej (kb)
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítése

A húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét, a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és ízlés szerint ízesítjük.

Alaposan összekverjük, majd a masszát egy folpackkon ujjnyi vastagra, téglalap alakúra formázzuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a sajtot, majd a fólia segítségével feltekerjük.

Fóliába csomagolva legalább 3 órára fagyasztóba tesszük.

A bundához simára keverjük a hozzávalókat. A tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meghempergetjük lisztben, majd a bundában.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tekercsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bundaban-sult-sajtos-hustekercs/