Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bundás karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A húshoz:

  • 4 szelet karaj
  • 2 teáskanál mustár
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 tojás
  • 150 ml tej
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • ízlés só
  • ízlés bors

A sütéshez

  • 6 dl olaj

Elkészítése

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat enyhén besózzuk.

A tojást a mustárral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, 3 evőkanál lisztet és a zsemlemorzsát. Sima, sűrű masszát keverünk belőle.

A húsokat először lisztbe forgatjuk, majd a tojásos masszába mártjuk és bő, forró olajban sütni kezdjük.

Először fedő alatt sütjük, majd megfordítva fedő nélkül fejezzük be, így a bunda szép hólyagos lesz. Fontos, hogy lassan süssük, így a hús omlós marad, a bunda pedig ropogósra pirul.

Tipp:

A masszába keverhetünk apróra vágott petrezselymet vagy reszelt fokhagymát, így még ízletesebb lesz. Köretnek jól illik mellé friss saláta, burgonyapüré vagy párolt rizs.

https://receptneked.wps.hu/sertes/bundas-karaj-2/