Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • só
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A forró olajban a besózott hússzeletek mindkét oldalát egy percig sütjük, majd a húst kivesszük, és félretesszük. A pecsenyezsírban a hagymát megpirítjuk, mély tűzálló tálba öntjük, a megtisztított és karikákra vágott burgonya felét belerakjuk, a hússzeletekkel befedjük, és az összevagdalt petrezselyemzölddel, meg a borssal meghintjük.

A burgonya másik felével befedjük, és fél liter vízzel, amelyben feloldottuk a húsleveskockát, leöntjük. A sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg az egész meg nem puhult, majd a tetejét megpirítjuk. Lehet sajtot is hinteni rá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/burgonyas-sertesborda/