Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis sertéstarja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagyobb szelet sertéstarja
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál durva steak bors
  • 1 teáskanál flekken fűszerkeverék
  • 1 db chilipaprika
  • só
  • étolaj
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 teáskanál finomliszt

Elkészítése

A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A húsokat sóval, borssal, flekken fűszerkeverékkel, chilivel és fokhagymával alaposan bedörzsöljük. Kevés olajat öntünk rá, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük pácolódni, de még jobb, ha egy éjszakán át áll.

A pácolt hússzeleteket kevés olajon, serpenyőben mindkét oldalukon megsütjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a paradicsompürét és a mustárt. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit vagy chiliport, egy csipet sót, megszórjuk liszttel, és 2-3 percig pirítjuk. Ezután kevés vízzel felöntjük, majd kiforraljuk.

A húst a kész pecsenyelével meglocsolva, sült újburgonyával és rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/chilis-sertestarja/