Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Chilis tarja sült hagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagy szelet sertéstarja
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál steak bors
  • 1 teáskanál flekken fűszerkeverék
  • 1 db chili paprika (vagy őrölt chilli)
  • só
  • 5 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 dl étolaj (a sütéshez )

Elkészítése

A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, és az inas, hártyás részeket bevagdossuk, hogy ne húzódjanak össze sütés közben. A húsokat alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerkeverékkel, chilivel és a fokhagymával. Ezután kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ha időnk engedi, érdemes a húst előző nap bepácolni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

A vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra vágjuk. A hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, majd bő, forró olajban, kis adagokban ropogósra sütjük. A kész hagymakarikákat szűrőre vagy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

A pácolt tarjaszeleteket grillen vagy forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán átsütjük, amíg szép pirosas színt kapnak és átsülnek.

A sült tarját a ropogós hagymakarikákkal tálaljuk. Köretként zöldséges rizst, krumplipürét vagy friss salátát kínálhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/chilis-tarja-sult-hagymaval/