A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, és az inas, hártyás részeket bevagdossuk, hogy ne húzódjanak össze sütés közben. A húsokat alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerkeverékkel, chilivel és a fokhagymával. Ezután kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ha időnk engedi, érdemes a húst előző nap bepácolni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra vágjuk. A hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, majd bő, forró olajban, kis adagokban ropogósra sütjük. A kész hagymakarikákat szűrőre vagy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A pácolt tarjaszeleteket grillen vagy forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán átsütjük, amíg szép pirosas színt kapnak és átsülnek.
A sült tarját a ropogós hagymakarikákkal tálaljuk. Köretként zöldséges rizst, krumplipürét vagy friss salátát kínálhatunk mellé.