Páclé elkészítése
Először elkészítjük a páclevet. A fokhagymákat megtisztítjuk, összezúzzuk, befűszerezzük, majd olívaolajjal felöntjük, és jól elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, hogy egyenletesen átsüljön. A páclével egy ecset segítségével bekenjük a húsokat, a maradék páclevet rájuk öntjük, majd fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól átjárja a pác.
Hús sütése
Miután a húsokat eleget pihentettük a pácban, paprikás lisztbe forgatjuk őket, majd egy teflon serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Ragu elkészítése
Ha a húsok elősütése megvan, a ragu következik. A vöröshagymát félbevágjuk, majd félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Amikor a hagyma szépen megpirult, hozzáadjuk a paradicsomlét, összepirítjuk, majd annyi vízzel felengedjük, hogy ragu állagú legyen.
A sütés előtti húsokat hozzáadjuk a raguba, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben figyelünk rá, hogy kevergetés közben ne kapjon oda.
Szalonna készítése
Amíg a hús párolódik a raguban, felszeleteljük a szalonnát, kakastaréjra vágjuk, és saját zsírjában ropogósra sütjük.
Tálalás
A kész ételt burgonyával tálaljuk, hogy a szaftos ragu és a hús ízei jól érvényesüljenek.