Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cigánypecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a páchoz

  • 5 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • olívaolaj

A húshoz

  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

A díszítéshez

  • 6 szelet füstölt szalonna

A körethez

  • burgonya

A hús szeletek elősütéséhez

  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • olaj

Továbbá

  • 6 szelet sertéstarja
Cigánypecsenye kép

Elkészítése

Páclé elkészítése

Először elkészítjük a páclevet. A fokhagymákat megtisztítjuk, összezúzzuk, befűszerezzük, majd olívaolajjal felöntjük, és jól elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, hogy egyenletesen átsüljön. A páclével egy ecset segítségével bekenjük a húsokat, a maradék páclevet rájuk öntjük, majd fél napra hűtőbe tesszük, hogy jól átjárja a pác.

Hús sütése

Miután a húsokat eleget pihentettük a pácban, paprikás lisztbe forgatjuk őket, majd egy teflon serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Ragu elkészítése

Ha a húsok elősütése megvan, a ragu következik. A vöröshagymát félbevágjuk, majd félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Amikor a hagyma szépen megpirult, hozzáadjuk a paradicsomlét, összepirítjuk, majd annyi vízzel felengedjük, hogy ragu állagú legyen.

A sütés előtti húsokat hozzáadjuk a raguba, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben figyelünk rá, hogy kevergetés közben ne kapjon oda.

Szalonna készítése

Amíg a hús párolódik a raguban, felszeleteljük a szalonnát, kakastaréjra vágjuk, és saját zsírjában ropogósra sütjük.

Tálalás

A kész ételt burgonyával tálaljuk, hogy a szaftos ragu és a hús ízei jól érvényesüljenek.

https://receptneked.wps.hu/sertes/ciganypecsenye-2/