Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Cigánypecsenye

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,2 kg sertéstarja (kb. 8 szelet) só 6 szelet füstölt szalonna fűszerpaprika 1 kg burgonya Pác: 2 ek mustár só bors 1 ek fűszerpaprika 1 fej fokhagyma 4-5 ek olaj Elkészítése: A tarját felszeleteljük ujjnyi vékonyságú szeletekre. (NEM SZABAD KLOPFOLNI!) A páchoz a fokhagymát apróra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk. A húsok mindkét oldalát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
MrsSame
Beküldte: 2015.10.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,2 kg sertéstarja (kb. 8 szelet)
  • 6 szelet füstölt szalonna
  • fűszerpaprika
  • 1 kg burgonya

Pác:

  • 2 ek mustár
  • bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 4-5 ek olaj


Elkészítése:

A tarját felszeleteljük ujjnyi vékonyságú szeletekre. (NEM SZABAD KLOPFOLNI!)

A páchoz a fokhagymát apróra vágjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk.
A húsok mindkét oldalát megkenjük, és egy tálban egymásra pakoljuk, majd állni hagyjuk 1-2 órára.

A burgonyát ízlés szerint süssük ki olajban, vagy készítsük el tepsiben fűszerekkel megszórva (oregáno, majoránna, kakukkfű).

A szalonnát bőréig bevagdossuk, hogy szépen kakastaréj módjára szétnyíljon sütés közben. Egy serpenyőben szép pirosra kisütjük. A visszamaradt szalonnazsírt használjuk a hús hirtelen kisütéséhez, de csak közepes lángon. Kb. 5 perc kell oldalanként a húsnak.

A szalonnát picit megszórjuk fűszerpaprikával, és bőséges tálakat készítünk egy kis salátával körítve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
MrsSame
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is