Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cigánypecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szelet tarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • 2 szelet szalonna
  • csipet pirospaprika
  • 3 darab burgonya
  • olaj

Díszítéshez

  • 1 tojás és zöldségek

Elkészítése

A tarja szeleteket előző nap bepácoljuk.

A páchoz 3 ek olajban elkeverjük a fokhagymát, a mustárt, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a cayenne borsot, majd bekenjük vele a húsok mindkét oldalát. Légmentesen lefedjük és 24 órán át hűtőszekrényben tároljuk.

Másnap mielőtt sütnénk, legalább 1 órával előtte kivesszük a húst és szobahőmérséklen hagyjuk.

A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk (én most kockáztam) és bő olajban szép pirosra megsütjük.

Egy serpenyőben felhevítünk 3 ek olajat és süssük meg a tarjaszeletek mindkét oldalát pontosan 3 percig és tegyük tányérra.

Így finom szaftos marad és nagyon omlós, ízletes lesz!

A serpenyőben maradt zsiradékon a bőréig keresztben bevágott szalonna szeleteket megsütjük és a végén a kakastaréj végeit pirospaprikába mártjuk. Így szebb! 🙂

A szalonna zsírjában pedig a díszítéshez 1 tükörtojást, koktélparadicsomot vagy beirdalt virslit (ha van, bármit) süthetünk.

Egy tálaló tányérra halmozzuk a burgonyát, rátesszük a hús szeleteket, majd a szalonnát és ha igazán kedveskedni szeretnénk, akkor némi zöldséggel is díszíthetjük.

Még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/ciganypecsenye-6/