Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg karaj csont nélkül
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 ek étolaj
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek finomliszt
- só
Rósejbnihez:
- 1 kg burgonya
- 2 dl olaj a kisütéshez
- só
Elkészítése:
A húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom és hűtőbe teszem.
A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.
A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
A rósejbnihez a krumplit meghámozom, 3-4 mm vastag szeletekre vágom, és kevés forró olajban aranybarnára sütöm.
Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagymapéppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és mellé halmozom a sült krumplit.
Savanyúságot, salátát kínálok mellé.
[box style=”info”]A rosejbni gyerekkorom sült krumplija, még a hasábburgonya előtti időkből.[/box]

