Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Cigánypecsenye rósejbnivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg karaj csont nélkül 4 gerezd fokhagyma 5 ek étolaj 1 kk pirospaprika 1 kk őrölt bors 2 ek finomliszt só Rósejbnihez: 1 kg burgonya 2 dl olaj a kisütéshez só Elkészítése: A húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom és hűtőbe teszem. A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg karaj csont nélkül
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek étolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 ek finomliszt

Rósejbnihez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl olaj a kisütéshez


Elkészítése:

A húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom és hűtőbe teszem.

A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.

A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

A rósejbnihez a krumplit meghámozom, 3-4 mm vastag szeletekre vágom, és kevés forró olajban aranybarnára sütöm.

Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagymapéppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és mellé halmozom a sült krumplit.

Savanyúságot, salátát kínálok mellé.

[box style=”info”]A rosejbni gyerekkorom sült krumplija, még a hasábburgonya előtti időkből.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is