Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cigánypecsenye rósejbnivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg karaj csont nélkül
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 ek étolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 ek finomliszt
  • só

Rósejbnihez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl olaj a kisütéshez
  • só


Elkészítése:

A húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom és hűtőbe teszem.

A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.

A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

A rósejbnihez a krumplit meghámozom, 3-4 mm vastag szeletekre vágom, és kevés forró olajban aranybarnára sütöm.

Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagymapéppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és mellé halmozom a sült krumplit.

Savanyúságot, salátát kínálok mellé.

[box style=”info”]A rosejbni gyerekkorom sült krumplija, még a hasábburgonya előtti időkből.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/ciganypecsenye-rosejbnivel/