Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cigánypecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet tarja (csont nélkül)
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • só
  • grill fűszerkeverék
  • olaj

Elkészítése

A tarja szeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük. A fokhagymát apróra vágjuk.

A szalonnából 4 darab kb 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk. A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.

Egy serpenyőben kisütjük a szalonna szeleteket, majd félre tesszük. A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját.

A sült szalonna szeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük. Szalmaburgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/ciganypecsenye/