Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Citromos-chilis sertés érmék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1/2 kg sertés lapocka 2 citrom 1 chili paprika 1 újhagyma kevés zsír 2 ek tejföl 1 dl chianti vörösbor só, bors Elkészítése: A húsokat vastagabb szeletekre vágjuk, húsklopfolóval óvatosan kissé kiklopfoljuk. Tetszőleges fűszerekkel jól bedörzsöljük, én csak sót és borsot használtam hozzá. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt és a húsok mindkét oldalát rövid […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2017.10.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertés lapocka
  • 2 citrom
  • 1 chili paprika
  • 1 újhagyma
  • kevés zsír
  • 2 ek tejföl
  • 1 dl chianti vörösbor
  • só, bors


Elkészítése:

A húsokat vastagabb szeletekre vágjuk, húsklopfolóval óvatosan kissé kiklopfoljuk.

Tetszőleges fűszerekkel jól bedörzsöljük, én csak sót és borsot használtam hozzá.

Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt és a húsok mindkét oldalát rövid ideig elősütjük. Ezután adjuk hozzá a karikázott újhagymát, chili paprikát és 1 citromot.

A másik citromnak csak a levét használjuk fel, ezzel locsoljuk meg a húsokat, majd fedő alatt puhára pároljuk. Nagyjából 35-40 perc alatt elkészül. Egy kis borral is megbolondíthatjuk.

A serpenyőben lévő húsokat félretesszük a visszamaradt szaftot pedig botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a serpenyőbe és egy kis tejföllel lazítjuk.

Tálaláskor a mártást a húsokra öntjük. Köretként sós burgonya készült párolt zöldséggel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is