Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csáky rostélyos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet rostélyos (karajból készítettem)
  • liszt
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 30 dkg lecsó
  •  4-5 darab tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só

Köretnek

  • nokedli

Elkészítése

A hús szeleteket vékonyra kiklopfoltam sóztam. A lecsót felmelegítettem hozzáadtam az egész tojásokat és sűrűre főztem. A húsok közepére tettem a tojásos lecsót és feltekertem, majd hústűvel megtűztem.

A zsírt megforrósítottam és a lisztbe mártott tekercseket pirosra megsütöttem. Ekkor a húst a zsírból kivettem. A hagymát apró kockákra vagdostam és a zsírba tettem, kicsit üvegesre megpároltam, hozzáadtam a piros paprikát kis vízzel felöntöttem és a húsokat vissza tettem és ebben a paprikás lébe megfőztem.

Amikor a húsok megfőttek kiveszem egy tányérra, és a levet a tejföllel és az egy kanál liszttel behabarom. Amikor ez megtörtént a húsokat újra vissza teszem csak pár percet forralom és nokedlivel tálalom.

Nagyon finom laktató étel.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csaky-rostelyos/