Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csángó pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg karaj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg marinált paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet bors
  • csipet só
  • 1 evőkanál ketchup

Elkészítése

A csíkokra vágott szalonna zsírját félig süssük ki, majd a finomra vágott vöröshagymával pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikát és ízesítsük sóval, a finomra vágott fokhagymával, a borssal és ketchuppal. Az egészet jól pirítsuk át.

Közben a karajból vágjunk 8 szeletet. Vagdossuk be a széleit, kissé klopfoljuk ki, sózzuk és szórjuk meg borssal. Kevés zsírban roston süssük.

Öntsük a megsült húsokra a paprikás ragut és forraljuk össze.

Petrezselymes főtt burgonyával vagy kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csango-pecsenye-2/