Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Császárhús sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Császárhús: 1 kg mangalica hús (bőrős császárhús) 1 kk bors 4 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál köménymag 1 kk majoránna 1 kk kakukkfű 1 szál rozmaring Sült burgonya: 1 kg burgonya 5 dkg vaj 1 kávéskanál só Elkészítése: A hús szeleteket (8-10 db) megmosom. A fűszereket összekeverem, minden egyes szeletet megszórom mindkét oldalán. Sütőzacskóba teszem, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
135 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ellak
Beküldte: 2014.01.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Császárhús:

  • 1 kg mangalica hús (bőrős császárhús)
  • 1 kk bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 szál rozmaring

Sült burgonya:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só


Elkészítése:

A hús szeleteket (8-10 db) megmosom. A fűszereket összekeverem, minden egyes szeletet megszórom mindkét oldalán. Sütőzacskóba teszem, szépen egymás mellé fektetve. Előmelegített sütőbe teszem, 220 fokon 1,5 óra elteltével, a sütőzacskót leveszem a húsokról, felső grill programon (3-as fokozat) pirosra sütöm, a bőre finom ropogós lesz.

Sült burgonya: az alaposan megmosott burgonyákat külön-külön alufóliába csomagolom. A tepsiben a hús köré helyezem el. A húsra nem teszem!! Kb 1 óra kell a krumplinak.

Amikor kész, kicsomagolom és keresztbe bevágom. Késhegynyi vajat teszek a forró krumplira.
[box style=”info”]Az ételhez savanyúságot ajánlok. A friss, vegyes zöldségek is finomak! Ezek mellett még egészségesek is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is