Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Császárhús sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Császárhús:

  • 1 kg mangalica hús (bőrős császárhús)
  • 1 kk bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 szál rozmaring

Sült burgonya:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só


Elkészítése:

A hús szeleteket (8-10 db) megmosom. A fűszereket összekeverem, minden egyes szeletet megszórom mindkét oldalán. Sütőzacskóba teszem, szépen egymás mellé fektetve. Előmelegített sütőbe teszem, 220 fokon 1,5 óra elteltével, a sütőzacskót leveszem a húsokról, felső grill programon (3-as fokozat) pirosra sütöm, a bőre finom ropogós lesz.

Sült burgonya: az alaposan megmosott burgonyákat külön-külön alufóliába csomagolom. A tepsiben a hús köré helyezem el. A húsra nem teszem!! Kb 1 óra kell a krumplinak.

Amikor kész, kicsomagolom és keresztbe bevágom. Késhegynyi vajat teszek a forró krumplira.
[box style=”info”]Az ételhez savanyúságot ajánlok. A friss, vegyes zöldségek is finomak! Ezek mellett még egészségesek is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/csaszarhus-sutve/