Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cserépedényben készült székelykáposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg sertéslapocka
  • füstölt oldalas
  • zsír
  • fűszerpaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a megpucolt és apróra vágott hagymát, ízesítjük sóval, majd a tűzről levéve pirospaprikát keverünk hozzá.

Belerakjuk a megmosott és tetszőleges kockára vágott lapockát a cserépedénybe és ráöntjük a pörköltszaftot, borsozzuk és felöntjük vízzel, majd lefedve berakjuk a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk 175 °C-ra beállítjuk és kb 1 órán át főzzük a húst.

Addig ha szükséges, kimossuk a káposztát és felszeleteljük a oldalast.

Mikor félig puha a hús, kiszedjük és a cserépedény aljába rakjuk a kimosott káposztát, ráhalmozzuk a pörköltet és köré rakjuk a füstölt oldalast. Ha szükséges, öntünk rá még vizet és visszarakjuk a sütőbe lefedve és még 1-1,5 órán át főzzük vagy amíg a káposzta meg nem puhul.

Tálaláskor friss kenyeret és tejfölt kínálhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/cserepedenyben-keszult-szekelykaposzta/