Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a megpucolt és apróra vágott hagymát, ízesítjük sóval, majd a tűzről levéve pirospaprikát keverünk hozzá.
Belerakjuk a megmosott és tetszőleges kockára vágott lapockát a cserépedénybe és ráöntjük a pörköltszaftot, borsozzuk és felöntjük vízzel, majd lefedve berakjuk a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk 175 °C-ra beállítjuk és kb 1 órán át főzzük a húst.
Addig ha szükséges, kimossuk a káposztát és felszeleteljük a oldalast.
Mikor félig puha a hús, kiszedjük és a cserépedény aljába rakjuk a kimosott káposztát, ráhalmozzuk a pörköltet és köré rakjuk a füstölt oldalast. Ha szükséges, öntünk rá még vizet és visszarakjuk a sütőbe lefedve és még 1-1,5 órán át főzzük vagy amíg a káposzta meg nem puhul.
Tálaláskor friss kenyeret és tejfölt kínálhatunk mellé.