Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csiki sertéstokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál paradicsompüré

Elkészítése

Előkészítés:

A sertéshúst, szalonnát és sonkát csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a vöröshagymát apróra, a fokhagymát pedig átnyomjuk vagy finomra aprítjuk.

Elkészítés:

A szalonnát egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. A hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan lepirítjuk.

Amikor a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a szeletelt gombát, és együtt pároljuk tovább. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá, de ügyeljünk arra, hogy rövid lében pároljuk, és ne főzzük túl.

Amikor a hús majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a füstölt sonkát, a zöldborsót és a paradicsompürét. Az egészet jól átkeverjük, átpirítjuk, majd levesszük a tűzről.

Tálalás:

Frissen, sült burgonyával, párolt rizzsel és friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csiki-sertestokany/