Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db fehérpaprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 kávéskanál pirosporpaprika
- só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst.
Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel felöntjük, zúzott fokhagymát, sót, borsot, paradicsomot, paprikát teszünk bele. Kevés vízzel öntjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. Amikor a hús megpuhult, a tejföllel összekevert liszttel behabarjuk és összeforraljuk.
Köretnek én most galuskát készítettem mellé.

