Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas
- 1 fej fokhagyma
- só
- cayenne-i bors
- őrölt kömény
- őrölt bors
- grill fűszer
- 1 evőkanál chili pehely vagy 2 chili paprika
- 20 dkg sertészsír
Elkészítése:
A chili paprikákat apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk.
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, befűszerezzük és egy órára a hűtőbe tesszük (én előző nap szoktam befűszerezni az oldalast).
A zsírt felolvasztjuk.
A befűszerezett oldalast tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olvasztott zsírral, közé szórjuk a fokhagymát, aláöntünk egy-másfél deciliter vizet és előmelegített sütőben /légkeveréses/ 140 fokon egy órát sütjük, majd feljebb vesszük 180 fokra, kb még 30 percet sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

