Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájjal töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésdagadó
  • 3 db főtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 db szikkadt zsemle
  • só
  • bors
  • majoránna
  • petrezselyemzöld
  • kevés tej
Csirkemájjal töltött dagadó

Elkészítése

A zsemléket tejbe áztatjuk, és amíg áznak, felaprítjuk a májat, a főtt tojást és a petrezselyemzöldet.

Miután a zsemlék megszívták magukat, jól kinyomkodjuk őket, majd hozzáadjuk az apróra vágott keverékhez. Egy nyers tojást is hozzáteszünk, és ízlés szerint fűszerezzük.

A dagadó előkészítése

A dagadóba lyukat vágunk, majd megtöltjük a keverékkel, és hústűvel rögzítjük, hogy a töltelék ne essen ki.

Sütés

Kiolajozunk egy tepsit, és a húst belefektetjük. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, majd aláöntünk 1 dl vizet. A tepsit alufóliával lefedjük, és a húst 1 óra alatt készre sütjük.

Az alufóliát eltávolítjuk, majd még 5-10 percig pirosra sütjük a húst.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csirkemajjal-toltott-dagado/