Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csongrádi hústekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg szalonna
  • 15 dkg gépsonka
  • 2 db ecetes paprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál pörköltlé
  • 10 dkg liszt
  • 60 dkg sertéscomb
  • só
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl olaj

Elkészítése

A húst vékony, nagy szeletekre kiklopfoljuk, majd megsózzuk, és lefedve félretesszük. A szalonnát kevés vízben üvegesre főzzük, leszűrjük, majd kissé megpirítjuk. Ehhez hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és az ecetes paprikát, majd kevés liszttel megszórva sűrű, tölthető masszává keverjük.

A masszát hosszában elterítjük a kiklopfolt hússzeleteken, majd a szeleteket szorosan feltekerjük. A feltekert húsokat bepanírozzuk – lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva – és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt ferdén felszeleteljük a tekercseket, és párolt rizzsel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csongradi-hustekercs/