Elkészítése
A savanyított káposztát langyos vízzel átmossuk.
A káposzta 1/3 részét előre beáztatott pataki tál aljába eloszlatjuk.
A sertés csülköt felkockázzuk és a káposzta tetején eloszlatjuk. Erre rátesszük a felkarikázott vöröshagymát, majd „vékonyan” megszórjuk pirospaprikával és liszttel.
Ezután elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst az előre félig megfőzött rizzsel, a tojásokkal, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel és egy csapott evőkanál pirospaprikával összedolgozzuk. Ezután közepes gombócokat formázunk a masszából.
A gombócokat a hagymás alapra helyezzük és közéjük káposztát teszünk. Mikor ezzel a folyamattal készen vagyunk, a maradék káposztával beborítjuk a gombócokat, majd „vékonyan” megszórjuk pirospaprikával és liszttel.
A sütésre előkészített ételre annyi vizet öntünk, hogy éppen ellepje azt. Ezután rátesszük a pataki tál fedelét és sütőbe helyezzük. Forrástól számítva közel 2 órán keresztül sütjük, ameddig a csülök darabok puhára, a gombócok belseje készre nem sül.







