Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csülkös káposzta húsgombócokkal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csontozott sertés, hátsó csülök
  • 80 dkg darált sertés lapocka
  • 2 tojás
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só (ízlés szerint több is lehet)
  • 0,5 mokkáskanál bors (ízlés szerint több is lehet)
  • 0,5 mokkáskanál őrölt fűszerkömény (ízlés szerint több is lehet)
  • 15 dkg rizs előre félig megfőzve
  • pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg savanyított káposzta
  • liszt

Elkészítése

A savanyított káposztát langyos vízzel átmossuk.

A káposzta 1/3 részét előre beáztatott pataki tál aljába eloszlatjuk.

A sertés csülköt felkockázzuk és a káposzta tetején eloszlatjuk. Erre rátesszük a felkarikázott vöröshagymát, majd „vékonyan” megszórjuk pirospaprikával és liszttel.

Ezután elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst az előre félig megfőzött rizzsel, a tojásokkal, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel és egy csapott evőkanál pirospaprikával összedolgozzuk. Ezután közepes gombócokat formázunk a masszából.

A gombócokat a hagymás alapra helyezzük és közéjük káposztát teszünk. Mikor ezzel a folyamattal készen vagyunk, a maradék káposztával beborítjuk a gombócokat, majd „vékonyan” megszórjuk pirospaprikával és liszttel.

A sütésre előkészített ételre annyi vizet öntünk, hogy éppen ellepje azt. Ezután rátesszük a pataki tál fedelét és sütőbe helyezzük. Forrástól számítva közel 2 órán keresztül sütjük, ameddig a csülök darabok puhára, a gombócok belseje készre nem sül.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csulkos-kaposzta-husgombocokkal/