Elkészítése
A csülköt alaposan befűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal és ízlés szerinti morzsolt fűszerekkel. Egy cserépedénybe vagy tűzálló tepsibe tesszük. Mellé szórjuk a feldarabolt vöröshagymát, a fokhagymát és a kockázott szalonna felét. Lefedjük, és sütőben addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
Ezután levesszük a fedőt, sörrel meglocsoljuk, átforgatjuk, majd pirosra sütjük.
A burgonya elkészítése
Közben a megpucolt és felkockázott burgonyát külön tepsibe tesszük. Rászórjuk a szalonna másik felét, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, és kevés vizet öntünk alá. Lefedve félig puhára pároljuk.
Összeállítás és sütés
A csülköt lefejtjük a csontról, nagyobb kockákra vágjuk, és a burgonyához keverjük. Ráöntjük a csülök hagymás szaftját, majd néhányszor átforgatva, erős hőfokon addig sütjük, amíg szép piros és ízletes nem lesz.
Tipp
A krumplit feldobhatjuk kevés füstölt paprikával, így még karakteresebb ízt kap az étel. Aki szereti, tálaláskor friss petrezselyemmel is megszórhatja.
