Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Csülkös krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csülkös krumpli egy klasszikus, laktató egytálétel, amelyben a puhára sült csülök és a szaftos burgonya találkozik. A füstölt szalonna, a hagyma és a sör különleges ízt adnak neki, miközben a rozmaring és a fűszerek kiemelik a hús aromáját. Ez az étel hétvégi ebédekhez vagy vendégváráshoz is ideális választás, mert egyszerre tartalmas és ízletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Lacimester
Beküldte: 2013.10.02.

Hozzávalók

Fűszerek

Elkészítése

A csülköt alaposan befűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal és ízlés szerinti morzsolt fűszerekkel. Egy cserépedénybe vagy tűzálló tepsibe tesszük. Mellé szórjuk a feldarabolt vöröshagymát, a fokhagymát és a kockázott szalonna felét. Lefedjük, és sütőben addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Ezután levesszük a fedőt, sörrel meglocsoljuk, átforgatjuk, majd pirosra sütjük.

A burgonya elkészítése

Közben a megpucolt és felkockázott burgonyát külön tepsibe tesszük. Rászórjuk a szalonna másik felét, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, és kevés vizet öntünk alá. Lefedve félig puhára pároljuk.

Összeállítás és sütés

A csülköt lefejtjük a csontról, nagyobb kockákra vágjuk, és a burgonyához keverjük. Ráöntjük a csülök hagymás szaftját, majd néhányszor átforgatva, erős hőfokon addig sütjük, amíg szép piros és ízletes nem lesz.

Tipp

A krumplit feldobhatjuk kevés füstölt paprikával, így még karakteresebb ízt kap az étel. Aki szereti, tálaláskor friss petrezselyemmel is megszórhatja.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Lacimester
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is