Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csülkös krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5-2 kg csülök
  • 1,5 kg burgonya
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

Fűszerek

  • só
  • bors
  • őrölt rozmaring
  • ételízesítő
  • 1,5 dl sör

Elkészítése

A csülköt alaposan befűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal és ízlés szerinti morzsolt fűszerekkel. Egy cserépedénybe vagy tűzálló tepsibe tesszük. Mellé szórjuk a feldarabolt vöröshagymát, a fokhagymát és a kockázott szalonna felét. Lefedjük, és sütőben addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Ezután levesszük a fedőt, sörrel meglocsoljuk, átforgatjuk, majd pirosra sütjük.

A burgonya elkészítése

Közben a megpucolt és felkockázott burgonyát külön tepsibe tesszük. Rászórjuk a szalonna másik felét, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, és kevés vizet öntünk alá. Lefedve félig puhára pároljuk.

Összeállítás és sütés

A csülköt lefejtjük a csontról, nagyobb kockákra vágjuk, és a burgonyához keverjük. Ráöntjük a csülök hagymás szaftját, majd néhányszor átforgatva, erős hőfokon addig sütjük, amíg szép piros és ízletes nem lesz.

Tipp

A krumplit feldobhatjuk kevés füstölt paprikával, így még karakteresebb ízt kap az étel. Aki szereti, tálaláskor friss petrezselyemmel is megszórhatja.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csulkos-krumpli/