Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csülkös pacal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli csülök
  • 1 kg pacal( én fagyasztottat használok)
  • 3 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db csípős paprika (ez ki is hagyható, vagy felezhető)
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika
  • olaj


Elkészítése:

A felengedett pacalt átmosom, és megközelítőleg egyforma darabokra vágom. (elég hosszú csíkok is vannak benne, ezért érdemes eldarabolni) a csülköt felkockázom.

A hagymát és a fokhagymát kisebb kockákra vágom, majd olajon aranybarnára pirítom. Csak óvatosan, mert a fokhagyma könnyen megég.

Közben a paradicsomról lehúzom a héját és a paprikákkal együtt apróra vagdalom. A pirított hagymát megszórom kevés fűszerpaprikával, majd egy korty vizet öntök rá, nehogy megégjen. Mehet bele a paprika és a paradicsom, s kicsit összerottyantom, hogy egy lecsós alapot kapjak. Ezen alaposan átforgatom a húst és a pacalt.

Ha már kapott egy kérget a csülök, kicsit kifehéredett, akkor befűszerezem ízlés szerint. Felöntöm vízzel, de nem kell rá túl sok, hiszen a pacal enged majd annyit, amiben kényelmesen minden megfő.

Ezután már nincs más tennivaló, mint türelmesen kivárni alkalmanként megkevergetve, hogy a csülök és a pacal vaj puhára főjön. Ha nem vagdaltuk nagyon apróra a húst, akkor egyszerre el is készülnek. Közben érdemes hasábra vágott krumplit főzni köretnek, s egy jó kis nyári vegyes saláta vagy kovászos uborka is dob még egy kicsit az élvezeten!

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/csulkos-pacal/