Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csülök-pacal pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg előfőzött, csíkozott pacal
  • 60 dkg bőrös csülök
  • 6 fej vöröshagyma (5-6 fej, de minél több, annál jobb)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 5 darab babérlevél
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • pirosarany
  • fokhagymakrém
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 dl vörösbor (kb)

Elkészítése

A zsírt felolvasztom, ráteszem az aprított hagymát és a fűszereket (a paprika kivételével). Leégés határáig pirítom (nem égjen meg!), majd kevés vízzel felöntöm és elpárolom alóla. Ezt többször megismétlem, amíg a hagyma krémállagú nem lesz.

A tűzről levéve hozzáadom a paprikát és elkeverem. Ráöntöm az előkészített húsokat. Felöntés nélkül addig főzöm, folyamatos kevergetés mellett, amíg a hús ki nem engedi a saját levét. Felöntöm a vörösborral, majd miután lepárolgott, vízzel (amennyi ellepi).

Ismét a leégés határáig párolom, majd felöntöm még több vízzel, mint amennyi ellepi a húst (legyen miben főnie a pacalnak). Közepesen nagy lángon, többször kevergetve, a víz mennyiségére ügyelve főzöm.

Amikor megfőtt a hús, fedő nélkül a vizet elpárolom róla (annyira, amennyi szaftot szeretnék), majd utánízesítem.

Hasábburgonyával tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csulok-pacal-porkolt/