Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csülök “Pékné” módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb csülök
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 darab babérlevél
  • 15 szem egész bors
  • só
  • ételízesítő

A sütéshez

  • 1 kg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • zsír (vagy olaj)

Elkészítése

A csülköt megmossuk, beletesszük egy nagy lábosba, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérleveleket, félbevágott hagymát és fokhagymagerezdeket, majd lefedve lassú tűzön puhára főzzük. Közben megtisztítjuk a burgonyát és a vöröshagymát. A hagymát negyedekre, a burgonyát cikkekre vágjuk. A burgonyát sóval, borssal ízesítjük, majd összekeverjük zsiradékkal, pirospaprikával, köménnyel, majoránnával és petrezselyemmel. A köretet a puhára főtt csülök mellé rendezzük, rátesszük a negyedelt hagymát, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csulok-pekne-modra-2/