Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Sertés receptek

Csülök pékné módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csülök pékné módra egy igazi klasszikus magyar fogás, amely laktató, szaftos és ellenállhatatlanul finom. A lassan főtt, majd sütőben ropogósra pirított hús a burgonyával és hagymával együtt tökéletes harmóniát alkot. Ünnepi ebédekhez vagy hétvégi lakomához is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kjucus
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés és főzés

A csülköt alaposan megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a borsot, a babérlevelet, a fokhagymát és kb. másfél teáskanál sót, végül annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. A húst 1,5–2 órán át főzzük, amíg szinte leesik a csontról.

Krumpli és hagyma előkészítése

Közben a burgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd egy kizsírozott vagy kiolajozott jénaiba tesszük. Megsózzuk, és jól átforgatjuk.

Összeállítás és sütés

A megfőtt csülköt lefejtjük a csontról, nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymás burgonya tetejére fektetjük a jénaiban, bőrével felfelé. Lefedjük alufóliával vagy a jénai tetejével, és 180 °C-on kb. 1 órát sütjük. Ezután a fedőt levesszük, és további 20–25 percig grillfokozaton sütjük, hogy szép pirosra süljön.

Tipp

Ha még ízesebbre szeretnénk, a főzővízbe tehetünk egy kevés köményt vagy zellert is. A hagymás krumplit feldobhatjuk kevés füstölt szalonna darabkákkal, amelyek sütés közben ropogósra pirulnak. Friss savanyúsággal vagy kovászos uborkával kínálva lesz igazán teljes a fogás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
kjucus
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is