Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Csülökpörkölt burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csülökpörkölt burgonyával igazi magyaros, tartalmas étel, amely bőséges fogásként családi ebédeken vagy baráti összejöveteleken is megállja a helyét. A szaftos csülök és a krumplival együtt főtt pörkölt különösen laktató és ízletes.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2013.09.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Pörköltalap elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott csülköt. Sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük.

A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprikát karikára szeleteljük, és a húshoz adjuk. Télen friss zöldség helyett üveges lecsót használhatunk. A fokhagymát pépesítve szintén a pörköltbe tesszük. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt lassan főzzük. Időnként megkeverjük, és szükség esetén mindig csak kevés vizet pótolunk.

Burgonya hozzáadása

A burgonyát megtisztítjuk, majd cikkekre vagy kockákra vágjuk. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a krumplit, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Jól átkeverjük, majd fedő alatt puhára főzzük.

Tálalás

A csülökpörkölt akkor jó, ha a hús omlósra főtt, és a burgonya is teljesen megpuhult. Friss kenyérrel, savanyúsággal kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk gazdagabb ízt, főzés közben adhatunk a pörköltbe egy kevés köményt vagy csípős paprikát is. A burgonya helyett tarhonyával is készíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is