Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csülökpörkölt burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli csülök
  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 3 darab paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 kávéskanál feketebors
  • 1 csipet só
  • 1 kg burgonya

Elkészítése

Pörköltalap elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott csülköt. Sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük.

A paradicsomot cikkekre vágjuk, a paprikát karikára szeleteljük, és a húshoz adjuk. Télen friss zöldség helyett üveges lecsót használhatunk. A fokhagymát pépesítve szintén a pörköltbe tesszük. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt lassan főzzük. Időnként megkeverjük, és szükség esetén mindig csak kevés vizet pótolunk.

Burgonya hozzáadása

A burgonyát megtisztítjuk, majd cikkekre vagy kockákra vágjuk. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a krumplit, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Jól átkeverjük, majd fedő alatt puhára főzzük.

Tálalás

A csülökpörkölt akkor jó, ha a hús omlósra főtt, és a burgonya is teljesen megpuhult. Friss kenyérrel, savanyúsággal kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk gazdagabb ízt, főzés közben adhatunk a pörköltbe egy kevés köményt vagy csípős paprikát is. A burgonya helyett tarhonyával is készíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/csulokporkolt-burgonyaval-2/