Elkészítése
A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük és kicsit kinyomkodjuk a levét.
A hagymát felforrósított olajon megdinszteljük, 1 kkiskanál fűszerpaprikával megszórjuk, majd rögtön rátesszük a cukkinit, a kaprot és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk.
Miután a cukkini megfőtt a tejföllel kikevert liszttel habarjuk be. Igény szerint a végén lehet néhány csepp ecettel és/vagy cukorral még ízesíteni.
A szokásos módon összekeverjük a fasírt hozzávalóit, majd a masszából gombócokat formálunk, melyeket ellapítunk. Az egyik korongra rátesszük a sajtot és petrezselymet, majd befedjük egy másik koronggal. A fasírt széleit lenyomkodjuk, lezárjuk és forró olajban kisütjük.
Ha van még maradék szikkadt zsemle vagy kenyér, akkor készítsünk bundás zsemlét/kenyeret és ezzel együtt tálaljunk.









