Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertés-, vagy marhahús (vagy fele-fele)
- 40 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Panír:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk (számoljunk azzal, hogy a sajt már eleve sós) és jól összegyúrjuk a masszát.
Golyókká formáljuk őket, majd a tenyerünkkel a golyókat szétlapítjuk.
Ezután panírozzuk be: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk. Forró olajban süssük szép pirosra őket.
Ebből a mennyiségből 12 db szép nagy szelet sajtos hús lett.
[box style=”info”]Én azért így készítettem el ezt az ételt, mert szerettem volna, ha a sajt ízét nem nyomom el egyéb fűszerekkel. Így nagyon finom lett, a sajt kiérződött és én pont ezt akartam elérni.[/box]

