Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús (lapocka)
- 20 dkg reszelt sajt
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük.
A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de ne túl közel egymáshoz. Húsgombócok tetejére ráhelyezzük a folpackot és kezünkkel egyenletesen ellapogatjuk (ne túl vékonyra).
Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük.
Burgonyapürével, rizzsel és salátával tálalható.

