Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Debreceni hentestokámy

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg sertés comb 3 közepes fej vöröshagyma 2 dl paradicsomlé 1 tv paprika ízlés szerint só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény 3-4 gerezd fokhagyma 30 dkg száraz, füstölt kolbász 15 dkg császárszalonna 50 dkg gomba 5 csemege uborka 1 nagy dobozos tejföl 2 ek liszt 1 tk cukor olaj vagy zsír Elkészítése: Felhevített […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
9 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
erika70
Beküldte: 2014.12.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 tv paprika
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg száraz, füstölt kolbász
  • 15 dkg császárszalonna
  • 50 dkg gomba
  • 5 csemege uborka
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 tk cukor
  • olaj vagy zsír


Elkészítése:

Felhevített zsiradékony megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd gozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott paprikát, ízlés szerint fűszerezzük, majd beletesszük az apróra vágott húst és visszatesszük a tűzre.

A szalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöt kivesszük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és összesütjük.

Ha a hús megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott gombát és az uborkát, valamint a szalonnás kolbászt is.

A tejfölbe belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a pörkölthöz és felforraljuk keverés mellett. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
erika70
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is