Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 vastagabb szelet sertéscomb vagy csont nélküli karaj
  • 2 pár jó minőségű virsli
  • 1 tojás
  • 1,5 dl sör
  • 2-3 ek liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • bő olaj a sütéséhez


Elkészítése:

A hússzeleteket vékonyra kiverjük, megsózzuk, majd egy-egy lehéjazott virslit rátéve szorosan feltekerjük és hústűvel megtűzzük.

A tojást habosra keverjük a sörrel, liszttel, sóval és borssal (sűrű palacsintatésztának kell lennie).

A tekercseket először lisztbe mártjuk, ezután a tésztában megforgatva bő, forró olajban pirosra sütjük.

Sült burgonyával és tartármártással vagy rizibizivel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/debreceni-tekercs/