Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Debreceni tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt köménymag
  • babérlevél
  • 25 dkg debreceni kolbász

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk és kevés felforrósított zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst is. Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig keverjük.

Rátesszük a pirospaprikát és a köménymagot, teszünk bele 2-3 babérlevelet, majd kb 1 dl vízzel felöntjük és lefedve, olykor megkeverve puhára főzzük.

Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá. Amikor a hús már félpuha, akkor adjuk hozzá a bőrétől megfosztott, csíkokra vágott debrecenit is. Forraljuk össze és már tálalhatjuk is.

Én rizzsel és savanyúsággal kínáltam.

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/debreceni-tokany-3/