A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késsel felszúrjuk, közben óvatosan forgatjuk, így tágítjuk.
A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyébe, majd a szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és körbebekenjük olajjal.
Veszünk egy teflon tepsit. Kikenjük olajjal, beletesszük a befűszerezett-megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot.
Fóliával lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk 30 perce, majd kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, újra lefedjük alufóliával és visszatoljuk a sütőbe, majd 20 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.
Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk.