Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Debrecenivel töltött szűzpecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab sertés szűzpecsenye
  • 1 szál vékony, debreceni kolbász
  • 3 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab tv paprika
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késsel felszúrjuk, közben óvatosan forgatjuk, így tágítjuk.

A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyébe, majd a szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk és körbebekenjük olajjal.

Veszünk egy teflon tepsit. Kikenjük olajjal, beletesszük a befűszerezett-megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot.

Fóliával lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk 30 perce, majd kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, újra lefedjük alufóliával és visszatoljuk a sütőbe, majd 20 percig sütjük.

Levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.

Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.

Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.

Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/debrecenivel-toltott-szuzpecsenye-tepsis-burgonyaval-piritott-gombaval/