Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Debrecenivel töltött szűzpecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db sertés szűzpecsenye
  • 1 szál debreceni kolbász
  • 3 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy éles, hegyes késsel felszúrjuk, közben óvatosan forgatjuk és tágítjuk. A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét. A húst sózzuk, borsozzuk és bekenjük olajjal.

Egy teflon tepsit kikenünk olajjal és beletesszük a befűszerezett és megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe mellé negyedekbe vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. Fóliával lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk 30 perce.

Kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és sózzuk, borsozzuk újra lefedjük az alufóliával és visszatoljuk a sütőbe, majd további 20 percig sütjük.

Levesszük a fóliát és szép pirosra, ropogósra sütjük.

Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.

Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük, majd vastagabb szeletekre felvágjuk és együtt tálaljuk a gombával, burgonyával.

https://receptneked.wps.hu/sertes/debrecenivel-toltott-szuzpecsenye/