Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Dijoni mustáros karaj újhagymás burgonyapogácsával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az étel ínycsiklandó főfogás, ahol a dijoni mustárral és friss oregánóval sült karajhoz ropogós, újhagymás burgonyapogácsa kerül. Ünnepi ebédekre vagy hétvégi családi vacsorára is ideális választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.23.

Hozzávalók

A burgonyapogácsához

Elkészítése

Karaj elkészítése

A karajszeletek mindkét oldalát megkenjük dijoni mustárral, majd megszórjuk friss oregánólevelekkel. Egy kiolajozott jénai tálba tesszük őket, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 30–40 perc alatt puhára sütjük.

Burgonyapogácsa

Az édesburgonyát és a hagyományos burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd vízben puhára főzzük. Közben a vajon megpároljuk a felkarikázott újhagymát.

A főtt burgonyát áttörjük, összekeverjük a párolt hagymával, majd visszatesszük a serpenyőbe, és rövid ideig pirítjuk. Miután kissé kihűlt, pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk lisztben, és kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Tálalás

A frissen sült burgonyapogácsákat a még forró dijoni karaj mellé kínáljuk, azonnal tálaljuk.

Tipp

A pogácsák masszájába keverhetünk reszelt sajtot is, így még ízletesebb és szaftosabb lesz. A karajt pedig a mustár mellett kevés fokhagymával is megkenhetjük, ha karakteresebb ízt szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is