Elkészítése
Karaj elkészítése
A karajszeletek mindkét oldalát megkenjük dijoni mustárral, majd megszórjuk friss oregánólevelekkel. Egy kiolajozott jénai tálba tesszük őket, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 30–40 perc alatt puhára sütjük.
Burgonyapogácsa
Az édesburgonyát és a hagyományos burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd vízben puhára főzzük. Közben a vajon megpároljuk a felkarikázott újhagymát.
A főtt burgonyát áttörjük, összekeverjük a párolt hagymával, majd visszatesszük a serpenyőbe, és rövid ideig pirítjuk. Miután kissé kihűlt, pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk lisztben, és kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Tálalás
A frissen sült burgonyapogácsákat a még forró dijoni karaj mellé kínáljuk, azonnal tálaljuk.
Tipp
A pogácsák masszájába keverhetünk reszelt sajtot is, így még ízletesebb és szaftosabb lesz. A karajt pedig a mustár mellett kevés fokhagymával is megkenhetjük, ha karakteresebb ízt szeretnénk.
