Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dijoni mustáros karaj újhagymás burgonyapogácsával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontos karaj
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 csomó oregánó

A burgonyapogácsához

  • 0,5 kg burgonya
  • 0,5 kg édesburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag újhagyma
  • 5-6 evőkanál finomliszt
  • olívaolaj

Elkészítése

Karaj elkészítése

A karajszeletek mindkét oldalát megkenjük dijoni mustárral, majd megszórjuk friss oregánólevelekkel. Egy kiolajozott jénai tálba tesszük őket, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 30–40 perc alatt puhára sütjük.

Burgonyapogácsa

Az édesburgonyát és a hagyományos burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd vízben puhára főzzük. Közben a vajon megpároljuk a felkarikázott újhagymát.

A főtt burgonyát áttörjük, összekeverjük a párolt hagymával, majd visszatesszük a serpenyőbe, és rövid ideig pirítjuk. Miután kissé kihűlt, pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk lisztben, és kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Tálalás

A frissen sült burgonyapogácsákat a még forró dijoni karaj mellé kínáljuk, azonnal tálaljuk.

Tipp

A pogácsák masszájába keverhetünk reszelt sajtot is, így még ízletesebb és szaftosabb lesz. A karajt pedig a mustár mellett kevés fokhagymával is megkenhetjük, ha karakteresebb ízt szeretnénk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/dijoni-mustaros-karaj-ujhagymas-burgonyapogacsaval/