Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dijoni tarja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet tarja (csont nélküli )
  • 3 darab alma
  • 3 darab banán

Páchoz:

  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál olaj
  • 0,5 csomag sertéssült fűszer
  • 2 gerezd fokhagyma

Zöldségágyhoz:

  • 2 szál sárgarépa
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 3 darab barna csiperke
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • só

Húsok tetejére:

  • 6 szelet sajt
  • 12 szelet bacon

Elkészítése

A páchoz a hozzávalókat összekeverjük és bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd félretesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk (a gombák tönkjeit nem muszáj kitörni, de én most kiszedtem és beletettem a húslevesembe, azért nincs rajtuk) és kisebb darabokra illetve hasábra vágjuk.

Egy tepsi aljára locsolunk 2 evőkanál olajat, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és az előkészített zöldségeket elrendezzük benne és enyhén megsózzuk, borsozzuk.

Rátesszük a húsokat, alufóliával lefedjük és 210 fokon nagyjából 80-90 perc alatt megpároljuk.

Mialatt párolódik a hús, a sajtokat begöngyöljük a baconbe, az almákat meghámozzuk, félbevágjuk és magházát eltávolítjuk. A banánokat lehéjazzuk és kettévágjuk.

A tepsit kivesszük a sütőből, a fóliát félretesszük és ha túl sok lé keletkezett alatta, azt leöntjük, mert nem kell. A húsokra ráhelyezzük a baconbe tekert sajtokat és körberakjuk a gyümölcsökkel.

Visszatesszük a sütőbe (de már alufólia nélkül) és további 30-35 perc alatt ugyanúgy 210 fokon szép pirosra sütjük.

Bármilyen köret illik hozzá (mi hideg franciasalátával fogyasztottuk), de köret nélkül csak a vele sült zöldségekkel és gyümölcsökkel is kiváló.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/dijoni-tarja/