Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Dióbundás karaj – balzsamos-bébi répás burgonyasalátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a fogás egy különlegesebb változata a rántott húsnak: a karaj bundájába apróra tört dió is kerül, amely karakteres ízt ad neki. Köretként frissítő, ecetes-mézes ízvilágú burgonyasalátát kínálunk, bébirépával gazdagítva.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Saláta hozzávalói

Elkészítése

Hús elkészítése

A karajszeleteket vékonyra szeleteljük és kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A panírozást a szokásos módon készítjük: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, amelyhez előzőleg apróra tört diót kevertünk.

A bundázott húsokat forró, de nem túl bő olajban sütjük, ügyelve arra, hogy a dió ne égjen meg. Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.

Burgonyasaláta elkészítése

A kifliburgonyát megfőzzük, majd vékony karikákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szintén karikázott sonkahagymát. Egy külön tálban elkeverjük a tárkonyecetet, a balzsamecetet, a mézet, a mustárt, sót és borsot, majd a burgonyára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.

Ezután kevés majonézt adunk hozzá, de ügyelünk rá, hogy ne nyomja el az ecetek friss ízét. Végül belekeverjük a bébirépát is. A salátát tálalás előtt rövid ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

A diós bundát más húsokhoz is kipróbálhatjuk, például csirkemellhez vagy pulykamellhez. A salátát feldobhatjuk friss petrezselyemmel vagy újhagymával is, így még frissebb lesz az összhatás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is