Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dióbundás karaj – balzsamos-bébi répás burgonyasalátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szelet karaj
  • só
  • bors
  • tojás
  • teljes kiörlésű liszt
  • zsemlemorzsa
  • dió (apróra törve )

Saláta hozzávalói

  • kifli burgonya
  • 2 fej sonkahagyma
  • bébirépa
  • só
  • bors
  • 2-3 evőkanál tárkonyecet
  • 3-4 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál méz
  • kevés mustár
  • 3-4 evőkanál majonéz (lehetőleg jobb minőségű)

Elkészítése

Hús elkészítése

A karajszeleteket vékonyra szeleteljük és kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A panírozást a szokásos módon készítjük: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, amelyhez előzőleg apróra tört diót kevertünk.

A bundázott húsokat forró, de nem túl bő olajban sütjük, ügyelve arra, hogy a dió ne égjen meg. Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.

Burgonyasaláta elkészítése

A kifliburgonyát megfőzzük, majd vékony karikákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szintén karikázott sonkahagymát. Egy külön tálban elkeverjük a tárkonyecetet, a balzsamecetet, a mézet, a mustárt, sót és borsot, majd a burgonyára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.

Ezután kevés majonézt adunk hozzá, de ügyelünk rá, hogy ne nyomja el az ecetek friss ízét. Végül belekeverjük a bébirépát is. A salátát tálalás előtt rövid ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

A diós bundát más húsokhoz is kipróbálhatjuk, például csirkemellhez vagy pulykamellhez. A salátát feldobhatjuk friss petrezselyemmel vagy újhagymával is, így még frissebb lesz az összhatás.

https://receptneked.wps.hu/sertes/diobundas-karaj-balzsamos-bebi-repas-burgonyasalataval/