Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Sertés receptek

Diós rántott csülök

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes hátsó csülök 2-3 babérlevél só egész bors ízlés szerint 3 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj 5-7 dkg liszt 1 merőkanál tej 1 csokor petrezselyem só őrölt bors A panírozáshoz liszt tojás durvára darált dió olaj Elkészítése: A csülköt tegyük fel annyi vízben főzni, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a fűszereket. Addig főzzük, amíg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.12.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes hátsó csülök
  • 2-3 babérlevél
  • egész bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 5-7 dkg liszt
  • 1 merőkanál tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

A panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • durvára darált dió
  • olaj


Elkészítése:

A csülköt tegyük fel annyi vízben főzni, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a fűszereket. Addig főzzük, amíg a hús a csontról leválik. Ha kihűlt szedjük le bőrt illetve a zsírosabb részeket, a húst pedig aprítsuk fel. Készítsük el a besamel mártást. Vajat hevítsünk fel, adjunk hozzá sót, majd keverjünk hozzá lisztet, ezután öntsünk hozzá annyi tejet, amennyivel sima, sűrű, kenhető mártást kapunk. Ebbe keverjük el az aprított húsokat és az aprított petrezselymet. Fűszerezzük sóval-borssal.

Egy nagyobb tálcát béleljünk ki folpackkal és a masszát egyenletesen kenjük rá. Takarjuk le, majd néhány órára tegyük hideg helyre. Ezután mehet a panírozás. A masszából tetszés szerinti nagyságú darabokat vágjunk, majd panírozzuk be. Zsemlemorzsa helyett durvára darált diót használjunk. Bő olajban süssük meg. Nem kell sokáig sütni, csak addig, amíg a dióbunda szép aranybarnára sül.

[box style=”info”]Tálalhatjuk bármilyen körettel, de nálunk “szeretem krumpli” készült. És hogy mi a szeretem krumpi? A burgonyát héjában megfőzzük. Ha kihűlt nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. Egy nagyobb serpenyőben mangalica zsíron apróra vágott hagymát futtatunk, majd megszórjuk piros paprikával. Ezután mehet rá a reszelt burgonya is. Addig sütjük, amíg a krumpli kissé ropogósra pirul…. ezt nagyon szeretjük.
[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is