Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes-fűszeres oldalas, petrezselymes rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • 3 dkg oldalas fűszerkeverék
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi chilipaprika
  • 10 dkg barnacukor
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma

Díszítéshez

  • szezámmag

Elkészítése

Elkészítése:

Az oldalast darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. A főzővizet sóval, borssal, babérlevéllel és a félbevágott vöröshagymával ízesítjük. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

A mártás elkészítése:

A fokhagymát lereszeljük, majd hozzáadjuk a barna cukrot, a szójaszószt, a chili paprikát, a mustárt és az oldalas fűszerkeveréket. Alaposan összekeverjük, hogy sima mártást kapjunk.

Ha az oldalas megfőtt, kicsontozzuk, és a darabokat a mártásba tesszük. A húst a mártással összeforraljuk, hogy az ízek jól átjárják.

Tálaláskor petrezselymes rizzsel kínáljuk, és szezámmaggal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/edes-fuszeres-oldalas-petrezselymes-rizzsel/